Wandelen

Wandelen is vaak samen op weg zijn, bijpraten en veel zwijgen, stil vallen en weer wat verder vertellen, moe worden en geleidelijk aan het diepere praten laten opborrelen.

De abdij is gelegen aan de rand van het Warandebos, een beschermd parkgebied van 70 hectare. Dit maakt de onmiddellijke omgeving van de Abdij tot een aangenaam wandelgebied.

Vic Nijs uit Kortenberg heeft op de nationale wandeldag (2015) in de oude abdij deze wandelingen uitgestippeld:

  • een wandeling van 12km; kan worden ingekort tot 6km of 9km
  • een wandeling van 16, 22 en 28km

Wandeling van 12 km

De wandeling van 12 km kan ingekort worden tot 9 of tot 6 km. Ze gaat van de oude abdij door het warandebos naar Everberg: een wandeling door veel bos en open landschap.

Wandeling van 16 km

De wandeling van 16 km gaat door het warandebos en door de natuur rond Everberg en Meerbeek tot aan het Grevenbos en keert dan langs een andere weg terug.

Wandeling van 22 km

De wandeling van 22 km doet ook hetzelfde als de vorige maar gaat van het Grevenbos naar het Silsombos en keert terug lang de open vlakte van de luchthaven terug naar de Oude Abdij.

Wandeling van 28 km

De wandeling van 28 km ook weer hetzelfde begin maar neemt naast het Silsombos nog het natuurgebied Torfbroek mee om weer langs de open vlakte van de luchthaven terug te keren.