Spiritualiteit & activiteiten

De Oude Abdij heeft een jarenlange traditie als bezinningscentrum. De inspirerende sfeer van het voormalige klooster is nog steeds voelbaar. Zowel in het gebouw als buiten zijn er vele plekjes die rust en stilte bieden. In het mooie park rondom de abdij kan je heerlijk wandelen en kan je even afstand nemen van de dagelijkse beslommeringen en genieten van rust en stilte.

Wij ontvangen graag allerlei groepen die bij ons hun spirituele activiteiten willen organiseren.

Elk jaar maken wij ook een eigen bezinningsprogramma op met uiteenlopende retraites, weekends en workshops. U kan ons eigen programma raadplegen voor verdere info.

19-20 december 2021
20-21 maart 2022
19-20 juni 2022

Seizoenswissel in OAK

In het komende werkjaar vallen de seizoenswissels allemaal op een maandag of zondag. Maandag is het poortmaandag en de zondag ervoor is dan een gelegenheid om bewust de overgang naar het nieuw seizoen te beleven en dat kan in combinatie met de poortmaandag.


Meer informatie

Elke maandag behalve op feestdagen en tussen 15 juli en 15 augustus

Poortmaandagen

Er is een tijd en een plaats voor alles. Er is ook een tijd om in het leven ruimte (tijd en plaats) uit te sparen zodat het meelopen in de waan van de dag kan stoppen. Zo kan men de focus bewaren op de eigen kern. Een poortmaandag is zo’n kans om de verbinding met de Werkelijkheid onder en in en achter alle dingen te voelen. Deze maandagen willen de deur openduwen naar de kern van de dingen. We zetten de deur van de oude abdij open. Het rustig groene park, het ritme van de tijdsindeling en de andere poortgenoten, zijn een uitnodiging om bij jezelf te komen, bij wat je beroert, bezighoudt, … Als je daarbij begeleiding wil, kan dat.
We laten ons die dag leiden door de psalmen. Psalmen zijn biddende poëzie met uitgelezen poortkansen. Ze vormen het centrale gebeuren van elke poortmaandag.


Meer informatie

zondag 19 december 2021

Adventsconcert – geannuleerd wegens corona

Een trio ensemble bestaande uit:
Steven Sneyers: hobo
Mathieu Roskam:
clarinet
Daniel Demoustiez:
fagot
Dit ensemble brengt een afwisselend, licht en feestelijk programma, met een keuze van werken naar ieders smaak. Origineel of bewerking, elke uitvoering staat garant voor finesse, speelplezier en “Il stilo giusto”.
Laat u meevoeren in de kleurendans van het blaastrio, in een schitterend palet van impressies en emoties.

Nadien kan u genieten van een heerlijk 3-gangenmenu verzorgd door onze cateraar. Zeker aanbevolen!


Meer informatie

Het programma voor 2021-2022 sluit aan bij de verandering en wil een kans bieden om ‘iets’ te doen. Er zijn onze wekelijkse poortmaandaen, onze seizoenswissels en een smaakvol adventsconcert

Informeren of inschrijven kan steeds telefonisch of per e-mail. Een inschrijving is definitief na ontvangst van het inschrijvingsbedrag.

E-mail:  dirk.snackaert@oudeabdijkortenberg.be
Telefoon: 02/ 757 20 22
Rekeningnummer: BE05 0015 2692 33 75